Bilim Alanı |
Katıhal Fiziği, Atmosfer Fiziği |
Araştırma Alanı |
Ferromanyetik Rezonans (FMR) |
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri
ÖZET Modern dünyada insanların güvenliği ve emniyeti için tehlikeli, patlayıcı ve yasadışı kimyasal maddelerin tespiti ve bu tehlikeli maddeleri birbirinden ayırt edebilmek son derece önemlidir. |
Yönetilen Lisans Bitirme Tezleri
1-)Eray Emre ŞENTÜRK “Yemeklik Yağlarda Durulma Süreleri ve Makine Öğrenmesi Modelleri ile Tahmin Çalışmaları” Marmara Üniversitesi, Fen FAKÜLTESİ, (Başlangıç: Şubat 2022 -Bitiş: Haziran 2022.)
|
2-) Aysu SANAN, “Sütlerin Sınıflandırılması ve Su-Süt karışımının Zaman Boyutlu NMR tekniği ile incelenmesi”, Marmara Üniversitesi, Fen FAKÜLTESİ, (Başlangıç: Şubat 2023 -Bitiş: Haziran 2023.) Özet: |
3-) İrfan HATİP, “Sütlerin Sınıflandırılması ve Su-Süt karışımının Mikrodalga (MW) Tekniği ile İncelenmesi”, Marmara Üniversitesi, Fen FAKÜLTESİ, (Başlangıç: Şubat 2023 -Bitiş: Haziran 2023.)
|
4-) Elif TOY, “Bazı Sıvı Kimyasallarda Durulma Süreleri ve Makine Öğrenmesi Modelleri ile Tahmin Çalışmaları”, Marmara Üniversitesi, Fen FAKÜLTESİ, (Başlangıç: Şubat 2024 -Bitiş: Haziran 2024.) Özet: |
5-) Beyza ÖRTEN, “Bazı Sıvı Kimyasalların Durulma Sürelerinin Zaman Boyutlu NMR Cihazları İle İncelenmesi”, Marmara Üniversitesi, Fen FAKÜLTESİ, (Başlangıç: Şubat 2024 -Bitiş: Haziran 2024.) Özet:
6-) Beyzanur EROl, “Bazı Sıvı Kimyasallarda ve Gıdalarda Durulma Sürelerinin Sıcaklığa Bağlılığı”, Marmara Üniversitesi, Fen FAKÜLTESİ, (Başlangıç: Şubat 2024 -Bitiş: Haziran 2024.) Özet: Bazı sıvı kimyasal ve gıdaların spin-o¨rgu¨ (boyuna, T1), spin-spin (enine, T2) durulma süreleri 15 ile 70 °C sıcaklık aralığında zaman boyutlu nükleer manyetik rezonans (TD-NMR) cihazı kullanılarak elde edilmiştir. Ölçüm sonuçlarında T1 değerinin, T2 değerinden daha uzun olduğu ve ayrıca her bir kimyasal ve gıda grubu için T1 ve T2 değerlerinin sıcaklığın artmasıyla birlikte arttığı görülmüştür. Bu çalışmada; sıcaklığın viskozite, T1 ve T2 durulma sürelerine olan etkisi araştırılmış ve sonuç olarak sıcaklığın artmasıyla birlikte sıvı kimyasal ve gıdaların viskozite değerlerini nasıl azalttığı ve buna karşılık T1 ve T2 durulma sürelerini nasıl artırdığı detaylı bir şekilde açıklanmıştır
|