I. Türkiye Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi

İletişim
 
 

Tam Metin Yazım Kuralları

Sözlü sunumu kabul edilen bildiriler kongre öncesinde yayınlanacaktır. Bildirilerin tam metin olarak en geç 1 Ağustos 2004 tarihinde e-posta ekinde Word Belgesi yada paketlenmiş ZIP dosyası olarak gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilecek tam metnin aşağıdaki özellikleri taşıması yayının birliğini sağlayacaktır. Yazım kurallarına uygun olmayan bildiriler basılmayacaktır.

  • Metinler 10 sayfayı geçmemelidir.
  • Metinler windows için MS word programı kullanarak, Times New Roman yazı karakterinde, bir satır aralığı ile, sayfa boyutu A4 (210X290 mm) ve kenar boşlukları soldan 3,5 diğer kenarlarda 2,5 cm olacak biçimde yazılmalıdır.
  • Metinler 12 punto ile sola dayalı olarak yazılmalı ve paragraflar arasında boşluk bırakılmamalıdır. Paragraflarda satır boşlukları 1 cm girintili olmalıdır.

Metin aşağıdaki gibi düzenlenmelidir.

  1. Başlık ve Yazar(lar)ın Adı: Konu başlığı 13 punto, büyük harflerle satır ortalanarak yazılmalıdır. Bildiri başlıkları çok uzun olmamalı, fakat içeriğin ana noktalarını yansıtmalıdır.
  2. Yazar(lar)ın Adı Soyadı 12 punto olarak ve satır ortalanarak yazılmalıdır. Yazar(lar)ın bağlı olduğu kurum ve görevi açık olarak yazılmalıdır.
  3. Her makalenin başında 9 punto yatık (italik) harflerle en çok on satırlık özet bulunmalıdır.
  4. Makalenin Bölümlerinin GİRİŞ, YÖNTEM, BULGULAR YORUM (TARTIŞMA) ve ÖNERİLER şeklinde sıralanması ve büyük harflerle yazılması, alt başlıklarının ise küçük harflerle yazılması gerekmektedir. Yazıda dipnotlara yer verilmemelidir.
  5. Kaynak gösterimleri ile ilgili olarak APA (American Psychological Assosiation) standartları temel alınmalıdır.

Metin içindeki göndermelerde alıntı yapılan yazarın soyadı, (yılı ve sayı) cümlenin başında, sonunda veya paragrafın sonunda yer alabilir.

a- Dergide Makale:

Yazar soyadı, Adı. (Yıl) Makalenin Başlığı. Derginin Adı. Cildi/ Sayısı, Sayfaları

b- Kitap:

Yazar Soyadı, Adı. (Yılı) Kitabın Başlığı. Şehir, Yayınevi.

c- Kurum Yazarlı Kitap:

Kurumun Adı, (Yılı) Kitabın Başlığı. Şehir, Yayınevi.

d-Editörlü Kitap, Editör(ler) Yazar ise:

Soyadı, Adı. (Ed) (yılı) Kitabın başlığı. (Şehir) Yayınevi.

e-Editörlü Kitapta Ayrı Yazarlı Bölüm:

Yazar, Soyadı, Adı. (Yıl) Kitaptaki Bölümün Başlığı, Kitabın Başlığı, (Editörün Adı, Soyadı, Ed) Şehir: Yayınevi.

f-Tez:

Yazar Soyadı, Adı. (Yıl) Tezin Başlığı. Doktora/Yüksek Lisans Tezi.

g-Yayınlanmamış Bildiri:

Yazar Soyadı, Adı. (Tarih), Bildirinin Başlığı, ................’nda Sunulan Bildiri. Şehir.

h-Elektronik Kaynak:

Yazar Soyadı, Adı. (Tarih) Belgenin Adı. <web sitesi adresi> (ayraç içinde) (Erişim Tarihi)

 

  • Yazarların bildirilerini yukarıda belirtilen kurallar çerçevesinde hazırlamaları ve 1 Ağustos 2004 tarihine kadar ustunyetenek@marmara.edu.tr adresine e-posta ile yolu ile göndermeleri halinde kongrenin bildiriler kitabının basılması mümkün olacaktır. Yazım kurallarına uygun olmayan bildiriler basılmayacaktır.
  • Bildirisi poster olarak kabul edilenler bildirilerini 70X100 cm ölçeğinde hazırlayabilirler veya A4 ölçeğindeki kağıtlara dikey veya yatay 24 punto kullanarak yazabilirler.
  • Bildirileri poster ve sözlü sunum olarak kabul edilenlerle dinleyici olarak katılmak isteyenler, kongre katılım ücreti olan 50 milyon lirayı Çocuk Vakfının Vakıflar Bankası Osmanbey Şubesi’ndeki 2020396 nolu hesaba en geç 1 Ağustos 2004 tarihine kadar yatırmaları gerekir. Kongremize bildirili ve bildirisiz olarak katılacaklardan konaklama talebinde bulunanlara Vali Erol Çakır Öğretmenevi’nde indirimli oda ayrılacaktır. Kalacak yer ücreti katılımcılar tarafından ödenecektir. Katılımcıların refakatçi getirmemeleri rica olunur.
  • Katılımcı adaylarından web sitesine kayıt yaptıranların değişen bildirileri güncellemeleri ve e-posta adreslerini eklemeyi unutanların adreslerini eklemeleri gerekmektedir.
 
 
 
İletişim