db müzik kolu

karşılaştırmalı müzik denemeleri 1
28 MAYIS 2002 / SALI  saat: 17,05 yer: R-24

2001-2002 çalışma raporu

28 Mayıs 2002 salı günü saat 17.05'de Resim Anabilim Dalı R24 dersliğinde gerçekleşen "Karşılaştırmalı Müzik Denemeleri 1" de konu Rönesans ve Barok karşılaştırması. İki üslup arasındaki geçişin müzik-resim çözümlemeleri denendi.

16. yy ile 17. yy resmindeki çizgiselden gölgesele geçiş, düzlemsellikten derinselliğe geçiş, kapalı şekilden açık şekle geçiş, çokluktan birliğe geçiş ve nesnelerin mutlak belliliğinden oranlı belliliğe geçişlerin müzikteki anlamlarını bulmak, çözümlemek ve resimle ilişkilendirmek; ayrıca Rönesans ve Barok dönemlerinin müziğiyle tanışmak, "ders BELGELiĞi müzik kolu"nun hedefleri açısından önemliydi.

R24 dersliğinde 51 öğrencimiz "Karşılaştırmalı Müzik Denemeleri 1"i izlemiştir.

Haber Yazısı: Ümit GÜNGÖR 2. sınıf RR2 öğrencisi
Fotoğraf: Pınar KARLI 2. sınıf RG2 öğrencisi

ders BELGELiĞi Müzik Kolu çalışma grubu;
Pınar Karlı, Sibel Kırbacı, Mustafa Ezel, Ümit Güngör ve
katılımcı Ozan ÇINAR
(Müzik Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencisi)

Bölümümüzün Müzik Anabilim Dalı'ndan Öğr.Grv. Özcan ÖZBEK'e katkısı ve 4. sınıf öğrencilerinden Ozan ÇINAR'a katılımları için teşekkür ederiz