H A B E R L E R
2003-2004-2005-2006-2007-2008

Ana Sayfa  +  H62 Yayınları  Kapsama Alanı


ders BELGELİĞİ  4. Desen Yarışması

Kapsama alanı dışındaki öğrencilerin katılma isteği üzerine katılma şartları değiştirildi. Kapsama alanı MEZUNLARI ve ÖĞRENCİLERİYLE birlikte diğer öğrencilere de açık bir yarışmadır. Kapsama alanı dışındaki öğrenciler kimlik kartlarının bir fotokopisiyle başvuru yapabilirler (aslını göstermek şartıyla)
 

Son Başvuru ve Teslim Tarihi: 
12 MAYIS 2007 / 28 MAYIS 2007

 

KONU:

 

-    Portre

 

KATILIM:

 

-    Her katılımcı yarışmaya, 2008 yılı içerisinde yapmış olduğu en fazla üç eseri ile katılabilir.

-    Yarışma; Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anabilim Dalı / bir numaralı atölye kapsama alanı MEZUNLARI ve ÖĞRENCİLERİYLE birlikte diğer öğrencilere de açık bir yarışmadır. Kapsama alanı dışındaki öğrenciler kimlik kartlarının bir fotokopisiyle başvuru yapabilirler (aslını göstermek şartıyla)

-    Desenler, 50x70cm boyutunda desen kağıdı üzerine yapılacaktır.

-    Katılımcı, desen kağıdının arkasına adını, soyadını, mezun olduğu yılı, eğer öğrenime devam ediyorsa kaçıncı sınıf öğrencisi olduğunu yazmış olarak teslim etmelidir.

-    Desenler, (12 - 28 Mayıs 2008) Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri saat 10:30 ile 13:00 arasında 1 numaralı atölyeye teslim edilecektir.

 

SEÇİCİ KURUL:

 

-   H. Avni Öztopçu Yrd.Doç.Dr.  (1. numaralı atölye öğretim üyesi)

-   3. desen yarışmasından ödüllü öğrencilerimizden
Emin Balıkçı, Sidar Baki, Sibel Kocakaya, Okay Özkan
 

 

ÖDÜLLER:

 

-   En fazla beş katılımcıya eşit değerde ödül verilecektir.

-   Maddi ödül söz konusu değildir.

-   Seçici Kurul, başarılı ve sergilenmeye değer gördüğü desenlerin miktarını belirlemekte serbesttir.

-   Sergilenmeye ve başarı ödülüne layık görülen desenlerin sahiplerine “Ders Belgeliği 4. Desen Yarışması” Katılım Belgesi ve Başarı Belgesi verilecektir.

-   Ödül alan öğrencilere Öğr.Grv. Şerif Günyar'ın seramik çalışması verilecektir (dB güvercini). (Şerif Günyar'a katkılarından dolayı teşekkür ederiz)

 

SERGİLEME:

 

-   Yarışmada başarılı olan ve sergilenmeye değer görülen desenler Internet ortamında sergilenecektir. Daha sonra M.Ü. A.E.F. G.S.E. Bölüm sergi salonunda kapsamlı bir sergi açılmaya çalışılacaktır.

 

ESERLERİN İADESİ:

 

-     Yarışmada başarılı olan desenler arşivlerimizde saklanmak üzere iade edilmeyecektir.

-     Sergilenmeye değer bulunan eserlerin iadeleri sergi bitiminde yapılacaktır.

-     Sergiye giremeyen eserlerin iadesi yarışmadan sonra duyurulacak bir tarihte yapılacaktır.

-     Desenler posta yoluyla teslim edilmeyecek ve posta yoluyla geri iade edilmeyecektir.

-     İade işlemlerinin başladığı tarihten itibaren bir ay içinde teslim alınmayan eserlerin kaybından veya uğrayabileceği zarardan eserin sahibi sorumludur.

 

http://groups.google.com.tr/group/kapsamaalani adresinden güncel haberlerimize ulaşabilirsiniz.

 

 


 

PORTRE

 

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar  Eğitimi Bölümü Prof.Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN Özgün Baskı Atölyesi, Yrd.Doç.Dr. H. Avni ÖZTOPÇU Desen Atölyesi öğrencilerinin PORTRE konulu sergisi

Enka Sanat Galerisi’nde 2 Mayıs pazartesi günü 18:30’da PORTRE konulu “desen” ve “özgün baskı” sergisi açılıyor.


Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Prof.Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN’in Özgün Baskı Atölyesi ve Yrd.Doç.Dr. H. Avni ÖZTOPÇU’nun Desen Atölyesi öğrencilerinin çalışmalarından oluşan bu sergi 27 Mayıs tarihine kadar izlenebilir.

Dünyaya açık olmayı, biçimi-doğayı kendi gözlerimizle görmeyi, yorumlamayı, yaratıcı tavrı geliştirmeyi, eleştirel estetik bakışı amaçlayan DESEN atölyesi; çevremizdeki objelerle temas miktarını arttırma, kişisel deneylere imkan verme uğraşısındadır. Biçimi görmedeki farklılıkların çözümlemelerini yapar.
Desen Atölyesi programındaki  portre çalışmalarında “
Kişi dünyamızdan, kişi dünyasına bakış” ı kullanmak ister.

Değişik teknik ve malzemelerle sanat üretiminde ÖZGÜN BASKI atölyesi; birbirinden farklı işlerin üretimini, grup çalışmalarıyla hoşgörüyü, paylaşımı sağlama ve sonucunda her biri özgün olan çoğaltılmışlarla sanatın yaygınlaştırılmasını, demokratikleştirilmesini hedefler.

ENKA SANAT GALERİSİ “Sanat ve Eğitim” programında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin özgün deneylerini içeren, kişi dünyalarını arayan bu sergiyi izlemeniz dileğiyle.

Tarih: 2-27 Mayıs 2005
Açılış: 2 Mayıs 2005 Pazartesi, 18:30
Sergi Saatleri: Hafta içi her gün 10:00 – 17:00
Yer: Enka Okulları Sadi Gülçelik Spor Sitesi İstinye – İstanbul
Bilgi için: 0212 276 05 45 (167)   
http://www.enkaschools.com


Ders Belgeliği Gezginler Kolu Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'ne ve Resim Heykel Müzesi'ne 03.04.2004 Cumartesi günü yaptı. Gezi programa uygun olarak saat 10:30'da Barbaros Anıtı'nın önünde buluşmamızla başladı. Geziye ağırlıklı olarak 2. sınıflardan katılanlar vardı. 30 kişilik bir katlım oldu.


Ders Belgeliği Gezginler Kolu 2004 yılı bahar dönemi ilk etkinliğini 13 Mart Cumartesi günü “Desen Gezileri I” adı altında İstanbul Arkeoloji Müzesine düzenlemiştir.


Mezunlarımızdan Gökhan Gümülcine Gölmarmara Lisesi'nde öğrencileriyle yayınladığı "SANAT GÜNLÜĞÜ"nün  6. sayısını hazırlıyor. ggumulcine@yahoo.com]




Mezunlarımızdan Özge Kıyıcı, "belgelik ağacı"nı dikti.
29 Nisan 2004 tarihli mektupla gelen "belgelik ağacı" fotoğrafı....New York state, Eastchester county, J0yce road  35 numaralı evin ön bahcesi, LEYLAK ağacı... Bu ağaçtan BARIŞ çiçekleri açması dileğiyle.


"BELGELİK ağaçları" kendi fidanını üretiyor. Meşe palamutlarını öğrencilerimiz evlerinde, bir kısmını da atölyede yetiştirmeye çalışıyor. Atölyedeki meşelerimiz 4 cm boyutuna ulaştı. Öğrencilerimiz fidanları yaşadıkları ve her zaman görebilecekleri bölgelere dikecekler. (1 Mart 2004)


7. BELGELiK SERGiSi
2002-2003 Dönemi, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anasanat Dalı 2. sınıf desen öğrencilerinin çalışmalarından seçilmiş DESEN sergisi 8-19 Aralık tarihleri arasında açıldı.

son değişiklik 3 MART 2008