Prof. Dr. Erbay ARIKBOĞA

 

Anasayfa

Özgeçmiş

Tezler

Yayınlar

İletişim

 

 

 

 

ERBAY ARIKBOĞA

Kişisel bilgiler

 

Unvanı

Prof. Dr.

Doğum yeri/tarihi

Göynük–1975

E-posta

erbayarikboga@gmail.com

Eğitim durumu

 

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, 1996.

Yüksek lisans

Marmara Üniversitesi, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim BD, 1998.

Doktora

Marmara Üniversitesi, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim BD, 2004.

Tezler

 

Yüksek lisans tezi

Yerel Yönetimler, Katılım ve Mahalle Muhtarlığı, Marmara Üniversitesi, 1998.

Doktora tezi

Yönetimde Değişim Süreci ve Yönetişim: İstanbul Konseyi Örneği, Marmara Üniversitesi, 2004.

İdari görevler

 

Bölüm başkanı

M.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı (Haziran 2013 – 2016)

M.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı (Aralık 2012 - Haziran 2013)

Anabilim dalı/bilim dalı başkanı

M.Ü. SBE, Yerel Yönetimler ABD Başkanı (2013 – 2016)

M Ü. SBE, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı Başkanı (Aralık 2012 - 2017)

Müdür yardımcısı

M. Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (Ocak 2011 – Ocak 2013)

İlgi alanları

Yerel yönetimler, büyükşehir yönetim modeli, temsil, karar alma.

Yayınlar

Yayınlar için tıklayınız…

Yönetilen Tezler

 

Doktora

(2021); Eylül BAYRAKTAR, Kamu Politikası Süreç Analizi: Ataşehir Belediyesi Emekevler Kentsel Dönüşümü Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2020); Elif Topal DEMİROĞLU, Kentsel Çeşitlilik Yönetişiminde Yerel Yönetimlerin Rolü, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2020); Miray ÖZDEN, Katılımcı Demokrasi ve Yerel Yönetimlerde Katılım: Trakya Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2017), Hicran Hamza ÇELİKYAY, Türkiye’de İl Ölçeğinde Büyükşehir Uygulamasının Analizi: Bursa Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

Yüksek lisans

(2024); Eren Can KEMAN, Uluslararası Yerel Yönetim Ağları: Bir Envanter Çalışması, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2020); Yasin ARDIÇ, Türkiye'de Belediyenin Gelişimi, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2020); İpek YILDIRIM, Filistin Ulusal Yönetimi'nin Yerel Dış Politikası, (Marmara Üniversitesi / Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü).

(2020); Dilan YALMAN, Çalışma Yaşamında Kadın Yöneticiler ve İstanbul Belediyeleri Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2020); Yusuf Hami BALCI, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Belediyeciliğin Kuruluşu ve Gelişimi: 1963 Değişikliklerine Kadar, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2019); Semra ZUHAL, Yerel Yönetimlerin Atık Su Yönetim Politikaları: İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2019); Emine KAVALCI SAĞLAM, Turgut Cansever’in Düşüncesinde Şehir ve İstanbul, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2019); Nilüfer YAVUZ, Engelli Hakları ve Engellilerin Kente Erişebilirliğinin Kentli Hakları Perspektifinden Değerlendirilmesi, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2019); Ekrem YILDIRIM, Stratejik Planlama Süreci: Sultangazi Belediyesi. 2010-2014 ve 2015-2019 Stratejik Planlarının Karşılaştırmalı İncelenmesi, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2018), Malik ÖZMEN, Yerel Yönetimlerin Uluslararası İlişkileri ve Bir İşbirliği Modeli Olarak Kardeş Şehirler: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2018), Zeynep Damla KARANUH, Yerel Yönetimlerde Katılım ve Kent Konseyleri, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2016), Murat Cengiz ÇİFTKAYA, G. Simmel, R. Sennett ve A. Giddens’ta Modern Şehir Hayatı ve Birey, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2016), Yusuf MERDOĞLU, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İdari ve Mali Yapısı, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

 (2015), Elif TOPAL DEMİROĞLU; Kentsel Politikada Karar Alıcılar: Üsküdar Belediye Meclisi Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2015), Dilek TOPCU; Türkiye’de Yeni Büyükşehir Belediye Sistemi, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

(2014), Tuğba MUSLU; Belediyelerde Stratejik Planlama ve Ümraniye Belediyesi Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2013), Uğur UZUN; Sosyal Belediyecilik Uygulamaları: Kağıthane Belediyesi Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2013), Sedat AKBABA, Belediye Zabıtasının Görev Alanının Sınırlarında Ortaya Çıkan Sorunlar, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2012), Esra KARA; Kadınların Yerel Siyasetteki Konumu ve Karar Alma Sürecindeki Rolleri, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2012), Samet YAMAN; Mahalli İdarelerin Finansmanında Geçmişten Günümüze Bir Araç: İller Bankası, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2012), Süleyman GÜRBEY; Eğitim Hizmetlerinin Sunulmasında Yerel Yönetimlerin Rolü: İstanbul Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2012), Umut ÜZMEZ; Türkiye’de Orta Ölçekli Kentsel Alanlar Sorunu ve Çözüm Arayışları: Zonguldak Örneği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2010), Mehmet EROĞLU; Belediyelerde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Norm Kadro Uygulamaları, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2010), Emre BIÇAKÇIOĞLU; Belediye Birlikleri ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2008), Gündüz ŞAN; Stratejik Planları Temelinde Belediyelerin Güçlü ve Zayıf Yönleri, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).

 

(2008), Ümit ŞAHİN; Belediyelerde İç Denetim, (Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü).