sanal laboratuar sayfası
ders yönetim sistemi
http://www.controlworld.tk/ sayfasına gitmek için burayı tıklayınız.
ACSES System, Control CMS, FastQuiz System, FastSearch System, FastUpload System, FastWebFTP System, Image_Show Application, PCSES System, Proje Seçimi Kura Sistemi, WebMWS System, WebProject System isimli tüm sistemlere gitmek için lütfen burayı tıklayınız.
MATLAB için WBCA (Web Based Clustering Analysis) araç kutusu uygulaması için burayı tıklayınız.
MATLAB ile WBCSE (Web Based Control Simulations Environment) uygulaması için burayı tıklayınız.
Internet Explorer tarayıcı yazılımlarından kaynaklanan bir problem nedeniyle Control CMS sistemine resim yükleme veya sisteme girişte sorun yaşanması nedeniyle lütfen ilgili haberi okuyunuz. Habere gitmek için burayı tıklayınız (invalidsesskey hatası). Hata ile ilgili dökümanı bilgisayarınıza indirmek için burayı tıklayınız.
Arş. Gör. Kenan SAVAŞ tarafından 13 Ocak 2009 tarihinden itibaren Control CMS® sistemi, 23 Mart 2009 tarihinden itibaren Web MWS® sistemi ve 11 Mayıs 2009 tarihinden itibaren Web Project® sistemi online online çalışmaya başlamıştır. 18 Mayıs 2009 tarihinden itibaren tüm web tabanlı çözümler tek bir domain adı altında değerli kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. http://www.controlworld.tk/ alan adı ile kolay erişim ve tek noktadan kontroledilebilirlik ile artık web tabanlı sistemlerimize ulaşmak eskisinden çok daha kolay! 28 Ekim 2009 tarihinde domain alanı yenilenmiş ve daha hızlı ve etkili çözümler geliştirilmiştir. Ayrıca, bu tarihten itibaren ACES® System (Automatic Control Simulation Environment System) hizmete başlamış olup, bu sistem ile uygulamalı eğitim desteklenmeye başlanmıştır. Öğrencilerimiz laboratuar derslerini simülasyon destekli yapabilmekte ve arka planda çalışan MATLAB/Simulink ortamı deteğinde öğrenci başına uygulanan lisans maliyetleri düşürülmüş olmaktadır. Ayrıca, sistem kendi içinde web MWs sistemi tarafından desteklenmekte olup, öğrenciler derslerini kesintisiz 24 saat internet üzerinden evden, işten, okuldan ve herhangi bir yerden yapabilmektedir.
http://www.controlworld.tk/ web site alanımız, sahip olduğu sistemler ve sunduğu hizmetler ile teknik eğitim ve öğretime destek vermeye devam etmekte ve de her geçen gün gelişen ve katkılarınızla değişen web sitemiz ve web destekli çözümlerimiz siz değerli kullanıcılarımıza katkılarıyla günden güne çok yeni teknolojilerle sizi buluşturmakta ve her geçen gün yeni bir dünyanın kapılarını aralamaktadır.
13 Ocak 2009 tarihinden itibaren derslerin yönetimi Control CMS® sistemine aktarılarak gerçekleştirmeye başlamıştır. Control CMS® ders yönetim sistemi ile işlemler çok kısa sürede geri dönüt sağlamada birebir çözümler sunması, proje karmaşasında yaşanan tarih aralıklarına çözüm getirmesi, öğrencileri daha aktif katılıma yönlendiren yapısıyla çok verimli ve uzaktan ders içeriklerinin web tabanlı bir ortamda sağlanmasına çözümler sunmaktadır. Şu an için bu sistem Arş. Gör. Kenan SAVAŞ'ın sorumluluğunu yürüttüğü laboratuar dersleri ile sınırlıdır.
Control CMS® sistemi gün geçtikçe değişen ve genişleyen altyapısı ile 09 Mart 2009 tarihinden itibaren öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır. Control CMS® sistemine ulaşmak için lütfen burayı tıklayınız.
Hazırlamış olduğunuz MATLAB uygulamasını web ortamında yayınlamak istemez misiniz? Hem de çok kolay bir şekilde, zamandan tasarruf sağlayarak, yorulmadan ve zahmete girmeden, yer sorunu olmadan, sadece ayıracağınız bir kaç dakika ile anında yükleme!... MATLAB ortamında hazırlanan bir tez çalışmasını web ortamında yayınlamak için yapılması gerekenler artık o kadar az ki...Tek yapmanız gereken Web MWS sistemi ile tasarladığınız web sayfası ve uygulamalarınızı sisteme göndermek. Hepsi bu kadar!...Web MWS sistemi ile internette MATLAB destekli çözümler için burayı tıklayınız.
Web Project® Sistemi internet üzerinden kullanıcıların kendi projelerini dinamik olarak bir web sunucusuna yüklemelerine imkan veren bir kolaylık sağlamaktadır. Web Project® ile internet kullanıcıları kendi tasarımlarını başka internet kullanıcıları ile paylaşabilmektedir. Web Project® sistemi arka planda çalışan bir web sunucusundan oluşur. Bu sistemde kullanıcının internet üzerinden projesi ile ilgili bilgileri sunucuya iletmesi ve sunucudan istekte bulunması durumunda Apache web sunucusu desteğinde kullanıcının web sunucusuna kaydı yapılır ve proje ile ilgili dosyaları organizasyona tabi tutulur. Böylece tüm web kullanıcıları proje paylaşımlarından zahmetsizce yararlanır, kolaylıkla istediği projeyi görebilir veya yenilerini kendisi yükleyebilir. Web Project® ile hazırlanan bir proje çalışması sonuçlarını webte yayınlamak çok kolay. Bunun için tek yapmaları gereken proje yükleme (upload) sayfasından gerekli bilgileri doldurmak ve daha sonra bir arşiv (.zip formatı halinde hazırlanmış) dosyayı sunucuya yüklemektir, hepsi bu kadar! Web Project® sistemi ile tüm web kullanıcılarını proje tabanlı çalışmada paylaşım içine sokmak ve bilgi paylaşımına katkıda bulunmak için burayı tıklayınız.
28 Ekim 2009 tarihinden itibaren Automatic Control Simulations Environment System (ACSES®) siz değerli kullanıcılarımızın hizmetine girmiştir. Artık pratik laboratuar uygulamalarını anlamak çok daha kolay ve çok daha hızlı olacak, çünkü web sunucu desteğimiz MATLAB/Simulink ortamları ile desteklenmektedir. Gerçek zamanlı sistemler ile çalışmadan önce etkili bir web arayüzü desteği sunan Web MWS sistemi kullanılarak tasarlanan bu sistem Otomatik Kontrol dersleri için Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Kontrol Eğitimi Anabilim öğrencilerine 24 saat kesintisiz ve haftada 7 gün hizmet vermekte ve tüm Internet üzerinden ulaşılabilmektedir. Önerilerilerinizin bizim için çok önem arz ettiğiniz farkındayız, çünkü öneri ve destekleriniz ile 2. yaşımızı doldurmanın haklı bir gururunu yaşıyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Teknik Eğitim ve Öğretim'in daima yanında ve teknik eğitime destek olmak üzere hizmet veren bir anlayışla siz kullanıcılarımızın her zaman yanındayız ve unutulmamlıdır ki her geçen gün zirveye ulaşmamız daha yakın ve teknik eğitim çıtasını yükseltmemiz daha kolay olmaktadır. ACSES® hizmetine ulaşmak için burayı tıklayınız.
17 Aralık 2009 tarihinden itibaren web ailemize yeni bir sistem, daha katıldı. Yeni bir sistem olan Proje Konusu Seçimi Kura Sistemi © 2009 ile öğrencilerimiz proje konularını hem de zaman israfi olmadan ve adil bir şekilde tercih edebileceklerdir. Böylece öğretim elemanları da bu konuda daha az görev yüküne sahip olmuş olacaktır. Ayrıca, öğrenciler böyle bir sistem ile rasgele yapılan seçim ile proje konusu dağıtım sonuçlarına gven duymakta ve açık bir kura ortamında hangi projenin kendisine verileceğini kısa zamanda belli olabilmektedir. Web ortamında tutulan kayıtlara göre bilgisayar ortamında öğrencilerin seçmiş oldukarı toplam 10 farklı tercihn arasından otomatik bir şekilde proje konularının öğrencilere datılması gerçekleştirilmektedir. Bu sistem de öğrenci ve grub bazlı proje konusu verilebilmektedir. Ayrıca, verilecek konu lar için kontenjan belirleme imkanı da söz konusudur. Şu an itibari ile bu sistem fakülte içerisinden erişilebilmektedir. Bu sisteme ulaşmak için burayı tıklayınız.
Siz değerli kullanıcılarımız ve sevgili öğrencilerimiz ile yepyeni değişimlere birlikte adım atmak bizi çok mutlu etmektedir. Artık sunucu ortamlarımız birden fazla. Bu şekilde pek çok farklı web servislerini size aktarabilme imkanının onuru birlikte yaşayacağız. 14 Aralık 2009 tarihi itibari ile 3 farklı sunucu bilgisayar sistemi ile altyapımızı çok daha güçlü hale getirdik. controlserver01, controlserver02 ve controlserver03 isimli sunucu sistemlerimiz artık online!!! Böylece pek çok sistem ile tümleşi,k çalışarak sıkıntı çıkaran ve problem oluşan sınırlamalar artık hayal olmakta, çünkü sistemlerimiz daha dağıtık ve daha stabil olarak size hizmet vermektedir. Bünyemizde yer alan Control CMS © 2009 , Web MWS © 2009, Web Project © 2009, Control CMS © 2009, Proje Konusu Seçimi Kura Sistemi © 2009 ve diğer sistemlerimizin farklı sunucu sistemleri ile daha dinamik ve sürekli olarak online hizmet vermesi ile artık pek çok problem büyük ölçüde çözüme kavuşmuş oldu. Bu şekilde sistemlerimiz haftanın 7 günü, gece gündüz 24 saat online hizmet vermeye devam edebilmekte ve her hangi bir problem anında yedek sistemlerimiz devreye girebilmektedir. Şu an için controlserver01 sistemi internet üzerinden tüm dünya kullanıcılarına hizmet vermektedir, artık fakülte dışından da ulaşım imkanı dğerli kullanıcı ve öğrencilerimiz için büyük bir kolaylık sunmaktadır. Böylece öğrencilerimiz laboratauar tabanlı dersleri simülasyon destekli olarak web ailemizde online faaliyet gösteren farklı amaçlara hizmet veren çok çeşitli sistemlerle evden, işten veya internet olan herhangi bir yerden ve de herhangi bir zamanda erişmek suretiyle gerçekleştirebilecektir. Şuanda fakülte içerisinden erişilebilen sunucu bilgisayarlarımız controlserver02 ve controlserver03 ile ise çözümlerimiz çok daha geniş bir yelpazeye taşınmaktadır. Çünkü, artık gerçek zamanlı sistemler ile çalışmak ve öğrencilerimize uzak laboratuar imkanı sunmak daha kolay...Gerçek zamanlı proses kontrolü için öğrencilerimize sunulan en kolay çözüm, artık elleri altında!!! Sadece bir kaç fare tıklaması ve klavye tuş hareketi ile kamera ile desteklenmiş ve öğrencilere görsel olarak geri bildirim sunan ve Kontrol Anabilim dalında öğrenim gören tüm öğrencilerimizin verimli bir öğretim ortamında bilim yapmaları ve lisans ve yüksek lisans dallarında eğitilmeleri böyle bir katkının içinde gizlidir.
09 Mart 2010 tarihi itibariyle Web MWS Sistemi desteğinde MATLAB için WBCA (Web Based Clustering Analysis) uygulaması hizmete açılmıştır. Bu uygulamaya erişmek için burayı tıklayınız. Bu çalışmada MATLAB ortamında kullanılmak üzere Web Tabanlı Kümeleme Analizi (WBCA) araç kutusu tasarlanmıştır. Bu çalışma ile kümeleme analizi için öğretim ortamlarında kullanımı kolay bir yardımcı ortam sunulması amaçlanmıştır. Ayrıca, WBCA aracı ile kullanıcılar kendi veri seti dosyalarını kullanmak suretiyle de sadece statik ve örnek yapıdaki veri setlerini kullanma imkânı olacaktır. Bu durum farklı kümeleme sonucu analizlerini karşılaştırma yolu ile öğrencilerin ve kullanıcıların kümeleme yöntemini daha rahat ve kolay anlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, WBCA aracı ile getirilen bir başka yenilik sisteme yüklenen farklı veri seti dosyalarının diğer kullanıcılar tarafından download edilebilmesi olup, bu şekilde kullanıcılar çeşitli veri seti değerleri ile kendi yerel bilgisayarlarında da çalışma imkânına sahip olacaktır.
WBCA aracı tasarımında Web MWS sistemi kullanılmıştır. Böylece tasarlanan WBCA araç kutusu web tabanlı olarak tüm kullanıcılarca herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden erişilebilecek ve kullanıcılara kendi makinelerinde MATLAB yazılımını kurmalarına gerek bırakmayacaktır. Tek gereksinim, internete bağlı bir PC ve web tarayıcısıdır. Özellikle öğrenciler ve üniversiteler arasında MATLAB faaliyetlerinin paylaşılması ve lisans durumu düşünüldüğünde Web MWS Sistemi desteğinde WBCA ile maliyetler hem öğrenciler açısından, hem de eğitim kurumları açısından önemli ölçüde azalmış olacaktır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayınız.
03 Nisan 2010 tarihi itibariyle Web MWS Sistemi desteğinde WBCSE (Web Based Control Simulations Environment) uygulaması hizmete açılmıştır. Bu uygulamaya erişmek için burayı tıklayınız. Bu uygulamada kontrol eğitimi derslerinde kullanılmak üzere tasarlanan WBCSE ortamı ile öğrenciler için kullanımı kolay ve hızlı bir şekilde ders konuları ile senkron kullanabilmeleri ve bizzat yaparak ve yaşayarak uygulama sonuçlarını bir simülasyon ortamında görme imkanı sağlayabilmeleri amaçlanmıştır. Geliştirilen WBCSE için model tabanlı bir uygulama MATLAB/Simulink ortamı kullanılarak tasarlanmıştır. Böylece daha kısa sürede ve daha az çaba ile (kendileri MATLAB ortamını direk kullanmadan, model üretmeden ya da MATLAB programlaması bilmeye gerek kalmadan) kontrol derslerine yardımcı bir kaynak ortam sunulmuştur. WBCSE ile öğrencilerin teori ve kontrol pratiği arasında bağlantı kurmasına izin verilmiş olacaktır. Böylece, WBCSE kullanan öğrenciler için kontrol teorisi dersleri ve kontrol uygulamalarında öğretim süreçlerine bizzat yaparak ve yaşayarak katılacak ve öğretim ortamı verimliliği yükselmiş olacaktır.
WBCSE ortamı kullanılarak öğrenci ve öğretim üyesi arasında cereyan eden ve dinamik bir süreç olan öğrenme-öğretme ortamına görsel bir kaynak hazırlanmıştır. Bu sistem son bir ürün olarak gösterilemeyeceği gibi kontrol öğretmek için en iyi yol olarak da iddia edilemez. Fakat bu tarz simülasyon tabanlı örnek uygulamalar daha ileri yenilikle ve yeni sanal ve simülasyon tabanlı görsel eğitim materyali tasarımlarına yol göstermek üzere bir başlangıç noktası olarak fikir verecektir.
WBCSE çalışmasında Web MWS Sistemi kullanılmış olup, böylece web kullanıcıları ve öğrencilerin kendi yerel bilgisayarlarında MATLAB uygulaması yüklemesine gerek kalmayacaktır. Bu durum öğrenciler açısından maliyetleri düşürecek ve sistem kaynaklarının daha ekonomik kullanımına bir katkı sağlamış olacaktır. Ayrıca, kullanıcılar WWW için ekstra kaynak gerekmeden ve MATLAB destekli uygulama projelerini ek web sunucu hizmet maliyetleri olmaksızın ve zamandan tasarruf sağlayarak kullanımı kolay bir arayüz üzerinden web tabanlı olarak yayınlayabileceklerdir. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayınız.
Değerli akademisyenler, değerli MATLAB kullanıcıları ve değerli öğrenciler, eğer belli bir çalışma kapsamında simülasyon destekli ve web tabanlı bir uygulama ile çalışma yapmak istiyorsanız mutlak suretle Web MWS Sistemi'ne göz atınız. Web MWS Sistemi ticari olmayan eğitim içeriğine sahip çalışmaları desteklemek üzere tasarlanmıştır. Bu sistem ile farklı disiplinlerde (aynı yukarıda WBCA uygulaması kapsamında veri uzamanlığı alanında sıklıkla kullanılan kümeleme konusu ve disiplini ile olduğu gibi.) farklı ve zengin çalışmalar yapmak ve internette, hem de haftanın yedi günü 24 saat olarak 7/24 hizmet vermek üzere tasarım yapmak çok ama çok kolay. Sanal laboratuarlar, farklı web tabanlı MATLAB destekli simülasyonlar için gücünüze güç katın. Eğer bu konuda hem fikir iseniz ve bir katkı söz konusu ise lütfen adresine e-posta gönderiniz.
Bir başka web tabanlı sistem olarak tüm web tabanlı çözümlerimize ayrı bir katkı veren sistem FastQuiz Exam System ile yine karşınmızdayız. 05 Mart 2012 tarihinde yayına giren FastQuiz Exam System ile öğrencilerimizin laboratuar derslerine ayrı bir kolaylık ve laboratuar sorumlusuna da hem kaliteli, hem de hazırbulunuşluğu yüksek bir öğretim ortamı sağlamaktadır. Bu sisteme erişmek için burayı tıklayınız. FastQuiz Exam System ile öğrenciler lab. derslerine girmeden önce girecekleri bir web tabanlı sistem arayüzü destekli sınav çözümü doğrultusunda hazır bulunuşluk düzeyi ölçülmekte ve bu şekilde laboratuar ortamına gelmeden önce laboratuar deneyleri ile ilgili materyali okumaları ve hazırlanarak gelmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca, öğrenciler arasında hazırbulunuşuk düzeyi düşük öğrencilerin kendilerini diğer öğrenci arakadaşlarıyla birlikte görmesi kendisine dönüt olmakta ve bu şekilde laboratuar ortamına daha azimli ve daha çok çalışarak gelinmekte ve bu şekilde öğrenciler laboratuar uygulamalrından ayrı bir keyip, laboratuar sorumlusu için de hazırbulunuşluk düzeyinin artmasına paralel olarak daha kaliteli bir eğitim-öğretim ortamı temini söz konusu olamktadır. FastQuiz Exam System çok basit, kolay ve o derece hızlı bir şekilde web tabanalı çoktan seçmeli sınav yöntemi ile süresi esnek bir şekilde dakika dakika belirlenebilen ve aynı şekilde sınav bittiğinde sistemin öğrenci notlarını anında raporlaması ile çok hızlı bir sınav değerlendirme dönütü sunulmaktadır. Böyle bir sistem aynı şekilde web tabanlı sınav çözümü sunmak isteyenler için örnek bir çözüm teşkil etmektedir. Bir derse ait çoktan seçmeli sınav değerlendirmeli FastQuiz Exam System ile çok hızlı, basit, kolay, anlaşılı ve programlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Zamanı kısaltmak, aradıklarımızı bulmak adına çok, ama çok kullanışlı ve yepyeni bir sistem de 10 Mart 2013 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. FastSearch System adındaki bu sistem ile kullanıcılar, öğrenciler ve hocalarımızın aradıkları bilgiye çok kolay bir şekilde ve zahmetsizce, zamandan tasarruf sağlayarak uşabilmesi amaçlanmıştır. Şuan için bölümümüz çapında controlserver01, controlserver02, controlserver03 ve controlserver04 isimli sunucular ile hizmet vermeye başlayan bu uygulamanın gün geçtikçe daha da güçlenerek çözüm sunması düşünülmektedir. Bu sistem ile kullanıcılar dosyalarını sunucuya zahmetsizce dosyalarını indirebilirler. Ayrıca, bu sistemi diğer ftp tarzı hizmetlerden farklı kılan yanı çok güçlü ve kullanışlı bir web arayüzüne de sahip olmasıdır. Bu sistemin web arayüzünü kullanarak kullanıcılar aradıkları dosyaya sadece birkaç anahtar kelime girmek suretiyle ve ayrıca ?,* gibi çeşitli operatörleri de kullanmak suretiyle sanki kendi yerel makinelerinde buluyormuşcasına sunucu üzerine yükledikleri veya diğer kullanıcılar tarafından sunucuya yüklenmiş dosyalara birkaç saniye içinde kolaylıkla ve zahmetsizce ulaşabilirler. Bu sistem içinde şuan için admin, guest, ogrenci, ogretmen ve uzman kullanıcı tipleri tanımlı bulunmakta olup, ileride farklı amaçlara hizmet eden farklı kullanıcı tiplerini de sisteme dahil etmek mümkündür. Kullanıcı tipleri hakkında detaylı bilgi almak için sistem yöneticisi ile görüşülebilinir. FastSearch System'ine bağlantı yapabilmek için kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin sistem yöneticisi tarafından da ayrıca temin edilmesi gerekmektedir. Bu sisteme erişebilmek için URL-1, URL-2, URL-3 veya URL-4 linklerinden biri kullanılabilir.
Yepyeni bir sistem ile web hizmetlerimizin artarak büyümesi devam etmektedir. Kullanıcıların aradıklarını kolaylıkla bulabilmelerini ve kısa zamanda sunuculara katarabilmelerine imkan vermek üzere kullanımı kolay ve web tabanlı arayüz ile çeşitli fonksiyonlar sunan bir sistem FastUpload System ile karşınızda... Bu sistem ile gerek bölüm hocalarımız, gerekse öğrencilerimiz kendi dosyalarını kolaylıkla sunucu sistemimize yükleyebilirler. Ayrıca, akademik eğitime yoğun katkı sağlayan ve meşguliyeti fazla olan değerli hocalarımız da busisteme gerek kendi, gerekse öğrenciler için ekleyebilecekleri dosyalarını birkaç tık ile ve araması kolay bir şekilde yükleyebilirler. FastUpload System şuan için FastSearch sistemi ile senkron bir şekilde çalışmakta olup, gerek FastSearch, gerekse FastUpload sistemleri uzak kullanıcıların dosyalarına zahmetsizce erişmesine ve indirmesine imkan sağlamak amacıyla tasarlandılar. Bu sistemler ile aranılan bilgi, anahtar kelimesi desteğinde sisteme girilen dosyalar ve daha fazlasına erişmek sadece birkaç saniye ve sadece birkaç tıklamanın ucunda... Aradıklarımızı daha sonra kolay ve hızlı bir şekilde bulmak üzere sunucularımıza dosya yüklemelerini hızlandırmak ve basitleştirmek adına 25 Mart 2013 tarihinde hizmete giren FastUpload System şuan için bölümümüz çapında controlserver01, controlserver02, controlserver03 ve controlserver04 isimli sunucular ile hizmet vermeye başlayan bu uygulamanın gün geçtikçe daha da güçlenerek çözüm sunması düşünülmektedir. Bu sistem ile kullanıcılar dosyalarını sunucuya zahmetsizce yükleyebilirler. Ayrıca, bu sistemi diğer dosya upload sistemlerinden (ftp v.b. gibi) farklı kılan yanı çok güçlü ve kullanışlı bir web arayüzüne de sahip olmasıdır. Bu sistemin web arayüzünü kullanarak kullanıcılar yükledikleri dosyaya bir de anahtar kelimeler vermektedir. Bu anahtar kelimeler FastSearch sisteminin üstün indeksleme özelliği ile kullanıcılara anında arama sonucu ve milyarlarca büyüklükteki sorgu sonucuna sadece 1-2 saniye içinde ulaşımı kolay kılmaktadır. FastUpload System içinde şuan için admin, guest, ogrenci, ogretmen ve uzman kullanıcı tipleri tanımlı bulunmakta olup, ileride farklı amaçlara hizmet eden farklı kullanıcı tiplerini de sisteme dahil etmek mümkündür. Kullanıcı tipleri hakkında detaylı bilgi almak için sistem yöneticisi ile görüşülebilinir. FastUpload System'ine bağlantı yapabilmek için kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin sistem yöneticisi tarafından da ayrıca temin edilmesi gerekmektedir. Bu sisteme erişebilmek için URL-1, URL-2, URL-3 veya URL-4 linklerinden biri kullanılabilir.
İşte yepyeni bir web hizmeti daha yayında... 30 Mart 2013 tarihinden itibaren yayın hayatına başlayan FastWebFTP hizmeti ile FTP sistemlerine web üzerinden bağlanmak çok daha kolay olmakta... Bu hizmet öğretim üyesi hocalarımız ve üniversitemiz FTP alanında bir yeri olan tüm akademik personelimize büyük bir kolaylık sunmaktadır. FastWebFTP Sistemi ile uzak kullanıcılar FTP sunucu dosya alanına rahatlıkla erişebilmekte ve kullanıcıların web üzerinden tüm FTP hizmetlerini yönetebilmesine imkan sağlanılmış olmaktadır. Bu sisteme erişebilmek URL-1 veya URL-2 linklerinden biri kullanılabilir.
Siz değerli kullanıcı, öğrenci ve eğitim personelimize sunacağımız en yeni nice çözümler ile tekrar karşınızda olmak temennisiyle...