Yard.Doç. Dr. Levent DENİZ

ÖZGEÇMİŞ

Adı Soyadı: Levent Deniz
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1964

Öğrenim Durumu:

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl
Lisans Ingiliz Dili ve Edebiyatı Ögretmenliği Marmara Üniversitesi 1985
Y.Lisans Egitim Programları ve Öğretim Ankara Üniversitesi 1989
Doktora Egitim Bilimleri Marmara Üniversitesi 1994

Yüksek Lisans Tezi :
Bilgisayar yazılımlarının değerlendirilmesi -eğitsel yazılımlar- (Danışman: Prof. Dr. Cevat Alkan)

Doktora Tezi:
Bilgisayar tutum ölçeği (BTÖ-M)'nin geçerlik, güvenirlik, norm çalışması ve örnek bir uygulama (Danışman:Prof.Dr. Muhsin Hesapçıoglu)

Görevleri:

Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl
Ar.Gör. Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi 15.08.1988
Dr.Ögr.Gör. Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi 10.02.1995
Yard.Doç. Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi 01.08.1997

İdari Görevler :

  • Dekan Yardımcısı 18. 08. 2009 – ...
  • Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı 11.10.2005 - 17.08.2009
  • Fakülte Kurulu Üyelisi 07. 03. 2003 - …
  • Fakülte Yönetim Kurulu Üyelisi 01. 07. 2004 - 01.07.2007
  • Fakülte Uygulama Koordinatörü 25. 11. 2004 – 08. 09. 2005
  • Dekan Yardımcısı 02. 01. 2003 – 08. 09. 2005
  • Bölüm Başkan Yardımcısı 18. 01. 2002 - 02. 01. 2003 Eğitim Bilimleri Bölümü
  • Dergi Editör Yardımcısı (M. Ü. Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi)
    • 1995-1999 Yazı işleri müdürü
    • 2000- … Editör yardımcısı

Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri :

Yarım, M. (2009). Genel liselerde çalışan branş öğretmenlerinin örgütsel vatandaşlık davranışları . Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Karaman, A.M. (2009). İlköğretim ve ortaöğretim okul yöneticilerinin tükenmişlik seviyelerinin incelenmesi . Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Tavlı, O. (2009). Lise öğretmenlerinin problem çözme becerileri ile tükenmişlikleri arasındaki ilişkinin incelenmesi . Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Uzel, A. (2009). Öğretmen ve okul yöneticilerinin yabancı dile yönelik öz-yeterlilik algılarının ve öğrenme ihtiyaçlarının belirlenmesi. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Aytekin, P. (2009). Yatılı ilköğretim bölge okullarının işleyişinin yönetici öğretmen öğrenci ve veli görüşleri doğrultusunda değerlendirilmesi: Diyarbakır ili örneği. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Apak Alper , E. G. (2009). Yıldırma eylemleri ve örgütsel adanmışlık ilişkisi: İlköğretim okulu öğretmenleri üzerinde bir araştırma. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Şen, S. (2009). İlköğretim okulu yöneticilerinin ve sınıf öğretmenlerinin bilgisayar tutumları. . Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Tutgun, A. (2009). Öğretmen adaylarının problemli internet kullanımlarının incelenmesi . Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Yüksel, Ö. (2009). Beden eğitimi öğretmenlerinin iş doyum düzeylerinin araştırılması. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Güney, A. (2009). İlköğretim okulu öğrencilerinin akademik başarıları ile algılanan aile yapısı arasındaki ilişkilerin incelenmesi. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Yeloğlu, D. (2008). Eğitim kurumlarına yönetici seçme ve atamaya ilişkin okul yöneticilerinin görüşlerinin değerlendirilmesi. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Uysal, R. (2008). İlköğretim okulu öğretmenlerinin örgütsel ögrenme algıları. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Kumaş, V. (2008). Öğretmenlerin iş doyum düzeyleri ile stres düzeyleri arasındaki ilişki. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Çakallı, A. (2008). İlköğretim okulu yöneticilerinin bilgisayar tutumları ve eğitimde bilgisayar kullanımına yönelik karşılaştıkları sorunlar . Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Baltacı, H. (2008). İlköğretim okullarında görev yapan yöneticilerin bilgisayar tutumları ile öz-yeterlilikleri arasındaki ilişkinin incelenmesi . Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Müezzinoğlu, M. (2008). Müzik öğretmeni adaylarının mesleki yeterlilikler açısından öğretim elemanlarını değerlendirmeleri . Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Arı, A. (2008). Temel toplama ve çıkarma işlem süreçlerinin öğretiminde eşzamanlı ipucuyla öğretimin etkililiği . Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Morhayim Gülen, B. (2008). Bir alternatif okul türü olan demokratik okula dair öğrenci yatkınlığının değerlendirilmesi . Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Sökmen Çevik, D. (2008). Huzurevinde kalan yaşlıların huzurevindeki yaşamlarına ilişkin algıları . Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Badıllı, H. (2008). İlköğretim öğrencilerinin müzikal yaşantılarının ve müzik dersinden beklentilerinin incelenmesi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Küçük, B. (2008). Müziğin çocuklarda ve yetişkinlerde uyandırdığı duygu durumlarının belirlenmesi ve ilköğretim müzik dersi yaratıcılık alanında kullanılması. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Arıkan, S. (2007). İlköğretim okullarında çocukları olan ana babaların eğitim gereksinimlerinin saptanması ve okulların bu gereksinimleri karşılamadaki mevcut durumu . Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

İmamoğlu, C. (2007). İngilizce eğitiminde bilgisayar destekli sınav ile kağıt kalem sınavının karşılaştırılması. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Algan, E.C. (2006). Özel okullarda görev yapan sınıf öğretmenlerinin eğitmde bilgi teknolojieri kullanımı öz-yeterlilikleri ve derslerinde bilgi teknolojilerinden yararlanma durumları. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Fıdıkçıoğlu, Z.E. (2006). İlköğretim öğrencilerinin sokak çocuklarına yönelik algılarının belirlenmesi ve yetişkinlere yönelik bir program düzenleme çalışması. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Bilgi, A. (2005). Bilgisayar oyunu oynayan ve oynamayan ilköğretim öğrencilerinin saldırganlık, depresyon ve yalnızlık düzeylerinin incelenmesi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Demirkiran, A.V. (2005). Özel eğitim kurumlarında bilgisayar kullanımı ile özel eğitim meslek elemanlarının bilgisayar destekli eğitime ilişkin görüşleri ile bilgisayar tutumlaının belirlenmesi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Üldas, İ. (2005). Öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik Matematik Kaygı Ölçeği (MKÖ-Ö)'nin geliştirilmesi ve matematik kaygısına ilişkin bir değerlendirme.Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Örenel, S. (2005). Öğretmenlerin mesleki etik ilkeleri kapsamındakı davranışlarının ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin algılarıyla değerlendirilmesi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Erdogan, B. (2005). Programlama başarısı ile akademik basarı, genel yetenek, bilgisayara karsı tutum, cinsiyet ve lise türü arasındaki ilişkilerin incelenmesi.Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Korkmaz, Ö. (2004). Müzik öğretmenlerinin motivasyon kaynakları ve mesleki tükenmişlikleri , Marmara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Kaygısız, Ö.C. (2004). Askeri öğrenci duyuşsal nitelikler ölçeğinin geliştirmesi ve deniz astsubay meslek yüksek okuluna alınan deniz astsubay hazırlama okulu ve sivil kaynaklı öğrencilerin bu nitelikler bakımında karşılaştırılması. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Aksoy, Y. (2004). Lise öğrencilerinin bilgisayar yaşantıları ve ebeveynlerinin bu yaşantılara yönelik düşünceleri " , Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Çakır, M. (2003). Deniz Harp Okulu öğretim elemanları ile öğrencilerinin sınıf içi uygulamalara ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi.Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Öztürk, A. (2003). Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki öğrencilerin eğitim programlarını değerlendirmeleri ve öğretmenlik mesleğine yönelik tutumları. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Hasançebioglu, T. (2002). Öğretmenlerin liderlik stilleri, bilgisayar tutumları ve aralarındaki ilişkilerin incelenmesi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Süalp, B. G. (2002). İlköğretim okulları üçüncü devre müzik programının uygulanmasında karşılaşılan sorunlar.Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Özlü, Ö. (2001). Ortaöğretim öğrencilerinin matematiğe karşı tutumları. (Çift danışman: Prof.Dr. Fethi Çallialp., Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Çet, S. (2000). Ortaöğretim Lise 1. sınıf matematik programının değerlendirilmesi. (Çift danışman: Prof.Dr. Fethi Çallialp). Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Tezer F. (1998). İdeal öğretmenin kişilik özellikleri-Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretmen adaylarının ideal öğretmenin kişilik özelliklerini algılamaları üzerine bir çalışma.Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

Erbaş, N.D. (1998). Lise öğrencilerinin algılarına göre ideal öğretmenin kişilik özellikleri. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.

 

Yönetilen Doktora Tezleri :

Dündar, Ş. İlköğretim sosyal bilgiler dersi öğrenme ortamlarının yapılandırmacı özellikler açısından değerlendirilmesi. (çift danışman: Doç.Dr. Yücel Kabapınar), Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, 2008.

Erdoğan, Y. WEB tabanlı yüksek öğretimin öğrencilerin akademin başarıları ve tutumları doğrultusunda değerlendirilmesi. (çift danışman: Doç.Dr. Servet Bayram), Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, 2005.

Lisans Dersleri  >>>>

(Detaylı bilgi için dersler sayfasına bakınız. )

Yüksek Lisans Dersleri >>>>

Projelerde Yaptığı Görevler :
--------

Bilimsel Ödüller :
--------

 

© 2007 Levent DENİZ                                                                                                   Son Güncelleme Tarihi: 21.07.2009
Anasayfa|Özgeçmiş | Verdiği Dersler | Yayınlar | Hobiler | Haberler | İletişim | Atatürk Köşesi